Nya tallrikar

Vackra höstnypon i våra buskar.
Igår hittade jag äntligen nya vardagstallrikar. De vi använder nu köpte jag i London för en sisådär 16-17 år sedan. Ni har sett dem på bild här många gånger och jag tycker jättemycket om dem men de börjar bli lite kantstötta. Och ibland vill man inte ha mycket färg som det blir med dem.
Nu blev det enkelt vita med lite randmönster i. Här med söndagsmiddag på - ugnspannkaka med bacon och lingonsalsa:)
Mer höstfärger...

Äppelplockning i solsken

Så var det dags att skörda vårt äppelträd som för första gången gett oss en ordentlig skörd:)
Pelle tar hjälp av en pall för att nå. Vi behöver verkligen ta och staga upp trädet inför vintern.
Kolla vad många det är!
Härligt att få "fylla" korgen.
Måns hittar ett maskätet äpple som legat på marken....det lägger vi i hästpåsen.
Blev några i min korg också. Blir en hel del äppelmos av dessa. Ska även testa att göra en äppel och hjortronchutney, som förhoppningsvis blir så god att den kan säljas i "Kakbua" till jul:) (så, nu vet ni att den kommer tillbaka och att du slipper baka kakor själv om du inte vill!)
Vilken är tyngst??
Pelle bär båda för att få jämvikt;)
Kokningen får vi ta en annan dag.
 
 
 

Äpple - & Krusbärskräm - recept "kind of"...

Skala och bita äpplen. Skölj krusbären och blanda med äppelbitar och lite vatten i kastrull.
Koka mjukt och mixa med stavmixer till lagom slät konsistens.
Blanda ner socker efter behag och rör om tills det lösts upp ordentligt. 
Rör ihop potatismjöl och vatten som du strilar ner i krämen. Rör hela tiden och när den första bubblan syns så drar du av kastrullen från plattan. Koka inte för då blir krämen bara seg.
Häll upp i serveringsskål, strössla på lite socker så inte ytan får en hinna och låt svalna något innan servering. Det är så gott med egengjord kräm och den får gärna vara ljummen tycker jag.
Här har vi krämfrämmande hos oss i torsdags:) 
Bella & Olle
Fast då hade jag gjort kräm på endast äpplen och dom kokade jag i en sockerlag först, som till en kompott, sen mixa och i med potatismjöl.
(behöver ni mängder och ett mer riktigt recept så slå upp i Vår kokbok eller på nätet för er som är lite mer moderna;))
Elvis & Isak
Pelle & Stefan
Silke & Jools & Måns smaskar på bullar och kakor och kräm.
Lilla charmtrollet får en extrabild på sig bara för att hon är sååå himskans söt!!
Det är ju rätt häftigt att lillebror och jag har fått till det så att när vi ses på en fika så är vi 10 pers! Och då är inte våra respektive med, för då blir vi 10+2=12:)

Mer kalas!

Idag fick Måns för första gången ha kompiskalas:) När vi kom hem så började vi med att släppa ut hönsen och ge dem Guldkustkompost.
Plockade några fortfarande varma ägg.
Paketöppning såklart. Fast i den här åldern vill man ju nästan öppna paketet man ger själv;)
Glada fikabarn.
Med bokstavskexen blev det jätteroliga och tokiga ord.
Vad ere här för bokstav??
Fint med goa vänner:)
Dags att skapa glassar. Vilken smak gillar du bäst? Jag tycker om choklad!!
Pelle assisterade med sås på strutarna. Härligt att få vara störst och kunna få hjälpa!
Smaskens!
Hann med en liten stund ute i regnet oxå innan det var dags att lämna tillbaka godingarna till deras föräldrar. Fast vi ses ju imorgon bitti! KRAM

Ljuvlig Söndagspromenad

I söndags var det helt fantastiskt väder och efter en intensiv vecka i köket var det ljuvligt att bara lämna allt och ta en lång promenad med familjen.
"Allt du sir hen e mett" Mats spanar ut över vår skog och mark. Kollar så att vår satta plant växer som den ska.
Det är ju älgjaktstider så en keps från Storhallens jaktlag är bra att ha:)
Det är så vacker utsikt från markerna uppe hos oss.
Och här uppe är det väl ännu bättre kan jag tro:)
Myyys!
Barkbåtsrace vid "dammen". 
HejjaHejja! Jag hävdar bestämt att min båt vann!
Mamma och pappa fick påhälsning för en välbehövlig fika- och vilopaus.
Den röda solhatten gör man förkylningsmedusin med:) Vacker är den också.
Den här "typen" upptäckte Måns längs vägen hem. Tänk vad man kan se när man har ögonen lite närmare backen. Eller beror det på att de yngre är mer med i nuet?! Tål att tänka på.
 
 
 
 
 

Före och efter....

Dags för frisering av killen som gillar att vara snygg:)
Det var verkligen för långt nu. Ingen frisyr liksom...
Men kolla här då, vilken kille! Och en annan hårfärg kom det fram oxå:)
Det var inte bara ny hårfärg som kom fram...
Det går löss för fullt i klassen så en kammning när vi ändå var igång kändes ju självklar.
Vi har ju klarat oss i alla år så det är ju lugnt tänte jag. Men tänk så fel jag hade!!!
Helt plötsligt damp det ner ett STOOOORT kryp som rörde på sina ben på mitt vita papper. Bläää, Panik, Ringa samtal till grannar med ev avlusningsmedel hemma, Schamponering, Mer kammning( vi är många i familjen helt plötsligt, jättemånga, och vissa med jättelångt hår!)
Fy fasen vad hemskt och vilket pyssel innan det här är över. Kammning varje dag i två veckor. Håret lär ju se ut som en bekant sa " som om man varit med i Robinson i en månad"..
Jaja, man vet ju vad man ska göra på kvällarna framöver iallafall.
Värre problem finns ju men i min värld just nu är det här rätt högt på skalan.
 
 
 

Så har vi en fyraåring i huset!

...jag önskar mig en....och en.... och kanske ett....
Ja, tänk att lilla minstaste prinsen har fyllt fyra idag. 
Här håller han på och färdigställer sin beställda chokladtårta. Tror bestämt att han ärvt chokladtycket av mig;)
Placerar chokladpinnarna med precision. 
Fikabordet....utan gäster.
Måns "draken" Hoversjö har öppnat sitt första paket, ett sugrörsglas, lagom till saftsurplingen börjar:) Jag hade ett liknande "festglas" när jag var liten.
Många fler paket blev det att öppna. Härligt med födelsedag!
Titta, det är en polisborg! Måns bygger med sina nya "pluppar" som är gjorda av potatisstärkelse.
Snart är de här små 25:orna ett minne blott och det står ytterligare ett par 43:or i hallen som jag måste hoppa över för att ta mig in. Huuu, hemska tanke! Bäst att passa på att njuta så mycket som går medan de fortfarande håller sig under storlek 30. Fast det är rätt gott när 43:orna kommer smygande upp i knät när vi sitter och tittar på tv och vill bli masserade ocskå:)
Igår var vi också på kalas. Det var Mats bror som har fyllt 50!
Här är nästan hela gänget samlat sör att äta en massa god mat. Vilken tur att alla fyller år så man får äta gott ofta och mycket:)
 

Filbröd - recept

Har fått en fråga idag på mitt Filbröd av en ung fin tjej, närmare bestämt Måns gudmors-dotter:).
Självklart så kommer det här:
1 liter fil
1 kg rågsikt
4 dl mörk sirap
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
Ev linfrö/solrosfrö
Blanda allt till en jämn smet. Häll upp i bakplåtspappersklädd långpanna.
Ställ in i kall ugn i 45 minuter på 100 grader. Vrid sedan upp till 150 grader i 30 minuter till.
Vänd upp på galler och låt svalna under bakduk.
Lycka Till Ida;)

Bröllopskvällen

Jag var så fräck att jag gjorde ett hål i taket för att hänga upp en fin krona ovanför buffébordet....får se om jag måste dit och spackla igen det sen;)
"A woman´s gotta do what a woman´s gotta do"
Endel av maten på plats...än fattas det några rätter. Ostarna från Oviken Ost var jättegoda. Himmelsraften, Magna och Rossa valde jag den här gången. Från Hara Gård hade jag valt Sesamknap och Örtknap som är riktigt gott med ostarna eller färskost på. Min svartvinbärsmarmelad passade superbra till Rossaosten:)
In action med spisrosor på kinderna. Jag hade fattat fel på tiden så jag var en timme "kort" men det gick galant tack vare snabba ugnar. Det gäller att inte bli helt hispig en sån gång. Kan tillägga att jag även glömt både Lingonsalsa och Hjortroncremen hemma.....
...som tur var så var min kära make, tillika diskplockare, på väg hit så han räddade situationen. Så här slarvig brukar jag inte vara! Tur att det inte var något gästerna hann märka av:)
Lite mer mat.
Menyn för kvällen såg ut så här:

Chilitjälaknul

Potatisgratäng med Storsjö Svart & timjan

Lingonsalsa

Varmrökt Regnbåge 

Hjortroncreme

Höstsallad

Tunnbrödstubbar med rökt kött och pepparrot

Paj med salami och Västerbottenost

 

Färskost med örter

Tre jämtländska ostar

Hårt jämtländskt tunnbröd

Svartvinbärsmarmelad från vår egen gård

Vackra bruden på plats.
Brudens syster hade gjort de goda vackra tårtorna. D & E hade en egen lite sötis:)
Tack fina herr & fru Fjällström för att jag fick den äran att göra maten till er stora dag!
Kram från Tina
 

Vänta bara!

Har tyvärr inget bra inlägg at dela med mig av idag. Har haft fullt upp med matlagning nför det STORA bröllopet imorgon:)
Men som sagt, vänta bara så kommer ni få se all mat, allt dekoration och hela snygga brudparet...Kram
Snart ere jul, God Jul!

Testing Instagram

Blogg.se har lagt in Instagram så nu testar jag en bild jag tog på vårt fruktfat när vi var på Gotland. Får väl se om det blir fler Instagrambilder framöver. Tycker dom blir snygga.

Bröllopsplaner

Nu har jag satt igång med mitt cateringuppdrag som jag har på lördag. Ett stort BRÖLLOP!

Ska bli hur kul som helst ,men det blir långa dagar med en massa matlagning resten av veckan.
Idag har gjort sånt som gärna kan stå några dagar och gojjsa till sig i smakerna. Tex Lingonsalsa och lagen till Chilitjälaknulen. Men den ska in i ugnen först i morgonkväll och sen ner i den goda lagen....Jammi!

Som ni ser på bilderna är det en massa goda smaker, chili, vitlök, ingefära mm. Och chilin är ju inte kul att få i exempelvis ögonen. Därför har jag alltid handskar på mig så jag inte av misstag kliar mig... 
 

Österländsk köttgryta - recept

Härliga höstäpplen behövs till dagens lunch, Österländsk Köttgryta.
Som ni säkert har märkt så har jag blivit lite lat vad gäller receptskrivningen. Jag använder min fina IPhone;) som jag ändå har liggandes bredvid kokböckerna på jobbet. Då är ju receptet "avskrivet" i ett nafs.
Hoppas det går bra för er att läsa.
Dessa vackra bär har vi fullt av på gårdens alla rönnar...iallafall ett tag till innan fåglarna tar dom. 
Grytan blev väl omtyckt av både vuxna och barn. Måns hade tom berättat för Mats nu ikväll att han hade ätit god gryta med ris på Guldkusten idag:)bra betyg eller väldresserad son?!
Vi kommer i vilket fall som helst göra den här hemma nån dag när det passar. Kan säga att jag blandade nötkött och fläsk, det gick bra det med.
 

En solig dag i Svartvinbärsbuskarna!


I söndags så hjälptes vi åt att plocka så mycket Svartvinbär vi bara orkade.
De är ju så goda nu när de mognat på sig ordentligt.
Moffa och Olle skymtas mellan alla blad, bär och kvistar. Tonåringen grymtade lite när han var "tvungen" att hjälpa till. Meen, vill man ha saft till vintern så får man bidra, that´s it!
Mats pepprar oss med bär!
Gäller att ducka:)
Måns jobbade på i sandlådan och var helnöjd att det kryllade av vuxna invid den så han fick sällskap.

Åsså blev det bärkastning och jakt med storebror:)
De andra bröderna var på älgjakt med farfar, spännande värre. En riktig bamsing. 
Medan vi plockade bär så fixade momma (mammsen) lunch, våfflor med grädde och sylt. OCH nybakta kokostoppar som är familjens favvokaka!
Provade olika varianter. Mylhta, hallon, jordgubb eller krusbär. Vilken tror ni var godast?
Måste nog säga att av de här så vinner.....mylhta. Men annars är det väldigt gott med gräddfil, finhackad rödlök och rökt fisk el rom på.
Fick en stor burk fina hjortron av vår vän Calle som vi smarrade på.
Å tänk lite hjortron på en bit Brie, det är sååå gott!
Sällskapshund...jag menar sällskapshöns! Det är så mysigt när dom går runt och kacklar och låter i buskarna när man är ute.
45 liter blev dagens skörd. Men än har vi hälften kvar på buskarna....men det får bli en annan dag.
Måste ju hinna ta hand om bären också.
Eehh, ja just det. Så här ska man inte ta hand om dem. Blir så jobbigt att städa. Men ska man göra tusen saker samtidigt så är det lätt hänt! Nummer två i ordningen hittills i höst.
 
 
 
 

Grönsaksgulasch m Pilaffris - recept

Nu gäller det att passa på att äta av alla härliga grönsaker som är i säsong. Härom dagen åt vi Grönsaksgulasch med Pilaffris på Guldkusten. Väldigt gott tyckte både personal och barn!
Inga konstiga ingredienser, bara godsaker.
Som ni ser så stämmer inte mina mängder med receptet...men vi är ju 26 stycken som äter så det blir till att räkna om något.
Receptet är taget ur Vår Kokbok.
I med alla choppade grönsaker i den goda tomatsåsen som puttrat en stund.
Dags för resten.
Pilaffriset gör man på detta viset:
Fräs finhackad gul lök i smör tillsammans med råris eller vanligt långkornigt ris. Häll därefter på vatten och buljongtärning. Låt koka till klart. Mycket gott.

Svampsoppa och Morotsbröd - recept

Igår bjöd jag "mina" barn på jobbet på Svampsoppa eller Skogsmussoppa som jag brukar kalla den.
Jag fräser hackad gul lök och vitlök innan jag öser i kvartade champinjoner. Fräs dem till det mesta av vätskan försvunnit tillbaka in i dem. 
Fyll på med vatten och buljong och låt koka en kort stund. Mixa den hyfsat slät och skeppa i grädde och soja. Smaka av med vitpeppar och salt.
Fick gott betyg av barnen som kom in på kontoret och berömde maten. Sen ser man det på att skålarna kommer tillbaka in i köket tomma! Me likey!!
Kommer ingen fler bild, mixad svampsoppa har ju en rätt trist färg så vi njuter av den ovan istället.

Till soppan serverade jag nybakt Morotsbröd.

Ledsen för den suddiga bilden...ni får skärpa ögat:)
Blev vridna långa varianter istället för de runda bröd som står i receptet, och det blev jättebra.
Faktiskt bättre än runda, tycker de blivit lite degiga när jag gjort dem runda förut.
Väldans så mumsigt med nybakt bröd!
Måste bara visa den här bilden från hallonsnåret jag var i igår i tre!!!timmar.
Hallonriset var en meter högre än jag och massor av stora fina hallon. Tre timmar och fyra liter senare + nån timmes rensning och syltkok idag, känner jag mig lycklig. God, fin, egengjord sylt som räcker ett tag framöver.
 
 

Nu e partybrudarna på G igen!!

NostalgiDans.se är på G med nästkommande år så boka in i almanackan:
12/1 2012 - Perikles på Erikslund i Ånge!!!
25/5 2013 - Zlips på Vårbacken i Nedansjö!!!
Mer info kring allt kommer närmare och kommer ligga uppe på Facebook och på vår hemsida.
Kan inte låta bli att bjuda på diverse partykrambilder på min "kompanjon" å bästa vän! 
Det är några år, och kilon sedan....men ändå:)
 
 
 

Potatisplockning

Varje år åker vi på Guldkusten och plockar våra egna potatisar. De räcker sedan hela året tills det är dags för plockning igen.
Full fart ut i päråkern:)
Farbror Harry kör med sin traktor så pärerna sprätter omkring oss.
Tänk vilken god knöl!
Tillsammans med sina vänner är potatisplockningen ett rent nöje:)
Titta vilken rolig potatis!!
En potatisgubbe!
Ta i allt vad du orkar! Vi klarar det!

Måndagslunch på GK

Igår, måndag skulle jag göra Ugnspannkaka med bacon och äpple. Till min hjälp i köket hade jag en kocksugen tjej:) Jag hade tagit med ägg från våra hönor i olika färger.
Ett vackert prickigt ägg.
Av den tänkta ugnspannkakan blev det just "pannkaka". Insåg, som tur var i god tid, att mjölet var slut. Hade möjligtvis räckt till en ugnspannkaka för två, bara det att jag skulle servera 25...
Lyckligtvis för mig så hade jag barnens favorit i frysen:). Min hjälpkock lade med väldig noggrannhet ut dem på plåtar.
Härliga svenska höstäpplen hade vi skurit för att lägga i smeten....

...nu fick det bli smör och kanelstekta äpplen till potatisbullarna istället, gott!
Vackert röda lingon hade vi fått av en familj på morgonen. E öser upp dem för att sedan...
...blanda ut med socker och råröra. "Tina, det ser ut som rönnbär med snö på!" säger hon glatt.
Så här fint serverade hon sina rårörda lingon tillsammans med keso och resterande salladsbuffé.

Meen så gott!!

Ni måste bara prova receptet på Krusbärssylt som jag la in här på bloggen igår. Supergod blev den!
Blev några burkar idag men jag har en massa mer bär så imorgon ska jag köpa mer vaniljstång så blir det sylt och kräm med samma smaksättning av resten.
Tror att vi snart har fyllt vårt förråd på bär för i år. Eller visst jag, vi ska ju plocka lingon och svartvinbär oxå! Som tur är så är den där lilla bärplockarkillen med horn i pannan kvar i mig;)
Ps. Är det någon av er som har glasburkar ca 3-5 dl till övers? Jag har bara större burkar och skulle behöva ett gäng mindre. Även glasflaskor i olika storlekar behövs.
Jag kan hämta dem hos er så slipper ni åka på återvinningen med dem:)
 

Havrebröd - recept

Lördagmorgon är perfekt för att brödbak. Jag har bestämt att jag ska bli duktigare på att baka eget bröd hemma. Det är så tråkigt att gå på affären och välja "vardagsbröd", finns inget som är gott. Om man inte har råd att gå till ett bageri och få nybakt därifrån förstås.
Därför tänker jag att jag på helgerna kan baka eget gott och stoppa i frysen till veckobehovet.
Det här gjorde jag på jobbet häromdagen och det var enkelt och gott!
8 dl havregryn
1 pkt jäst
4 msk hela linfrön
1 msk salt
ca 14 dl vetemjöl + till utbakningen
vatten
Koka upp 5 dl vatten och häll över havregrynen. Rör om och låt stå i ca 15 minuter.
Smula jästen i en annan bunke/assistenten. Häll på 5 dl kallt vatten och rör om. Tillsätt övriga ingredienser och havregrynen. Knåda ca 5 minuter i maskin el 10 min för hand. Täck med handduk och jäs i 30 minuter.
Forma degen till 4 små limpor. Lägg på klädd plåt. Täck med fuktig handduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt bröden svalna på galler.
Njut dem helst varma med ett gott smör på:)
Avslutar med en vacker bild på blomman Pelle kom hem med idag:)

Krusbärssylt - recept

Nu är dom lagom mogna för att plockas.
Vi har några små fjuttiga buskar som i år var överfulla med bär:) Tror jag plockade nästan 5 liter!!
Jag tänker göra sylt efter det här receptet som låter gott.
1 kg krusbär
1/2 dl vatten
500-600 gr syltsocker
1 1/2 tsk kardemummakärnor
1 vaniljstång
Häll krusbären tillsammans med vattnet i en kastrull. Vattnet hjälper till att få krusbären att börja mjukna sen kommer de safta ur sig rejält, låt puttra några minuter.
Tillsätt därefter sockret, en urskrapad vaniljstång och stötta kardemummakärnor. Låt småkoka ca 15 minuter tills bären är mjuka, skumma av under tiden.
Jag behåller gärna lite struktur på sylten så man ser att det är riktiga krusbär men vill du ha en slätere sylt så kan man ta upp och mixa bären efter att de kokat upp första gången och sen sätta tillbaks dem på plattan för att tillsätta resten av ingredienserna. Häll upp sylten på varma, rena burkar och tätförslut locket direkt.
 

Påskkärringdagen

För några dagar sedan så kom Måns och sa med största allvar att han vill att det skulle vara Påskkärringdagen.
Snälle Pelle hjälper lillebror att knyta på "plogget".
Vet inte om han kom på vad det är man får på skärtorsdagen eller om han bara var sugen att klä ut sig.

Vilketsom så fixade vi självklart en Påskkärringdag, fast det är september, med allt från kjol till fika hos "grannarna".
Som tur var hade momma och moffa tuggummin och gott fika hemma.
Vi fick med oss en stor burk med härliga hjortron med hem. Inte egenplockade men köpta för egna pengar;)
Vi kom aldrig iväg till fjällen för myhlt-plockning i år men som tur är så finns det att köpa. Vackra, goda och nyttiga bär!

Domustanterna

Ni som känner mig vet vilka "Domustanterna" är, och ni som har hängt med på bloggen har sett dem förut:)
För er som inte vet så är det mina gamla arbetskamrater från Domustiden. Vi jobbade ihop när jag var fjorton och uppåt....det är....få se, väldigt länge sedan! Vi har iallafall fortsatt att träffas och äta middagar ihop sedan dess. Vi har rest tillsammans och känner varandra utan och innan.
Den här tiden på året så äter vi alltid surströmming i mamma och pappas mysiga lilla härbre.
Som alltid så är dom som hungriga vargar när dom kommer, och kan inte ens titta upp från tallrikarna för ett ynka foto!!
Nu har värsta hungern lagt sig och dom tittar upp helt plötsligt:)
GRATTIS till Eva som fyller år i morgon!!!
Mamma hade gjort en fin bukett på blommor från egen trädgård. Jättefin!
Efterrättstårtan var också fin och god.
Som alltid skrapar vi Trissotter(herregud vad mycket pengar vi hade sparat genom åren om vi lagt en slant istället för att köpa varsina lotter!!). Ikväll vann vi, tro´t eller ej, 60:- på 7-8 lotter.....
Trevligt hade vi som vanligt och mätta blev vi, som vanligt. Nästa gång är det min tur att anordna. Undra vad jag skall bjuda på?! Några tips??

Örtlax med klyftpotatis - recept

Idag på Guldkusten så gjorde jag en Örtlax med vanlig klyftpotatis till. Jag lade laxen i en ugnsform, saltade och pepprade lite lagom.
Sedan gick jag runt på vår förskola och klippte lite av alla våra örter som vi har på borden och i Matateljén. Det blev oregano, timjan, rosmarin, salvia och basilika. 

Hackade allt och strödde över fisken och så i med en massa grädde. Körde sedan i ugnen på 200 grader i ca 15 - 20 minuter. Tiden är ju lite olika beroende på ugn och mängd i formen.
Måste också visa vad vi fick smarra på igår. Det kom en familj med en påse nyplockad rödgul trumpetsvamp!!
Den smörstekte jag bara med lite nymalen svartpeppar på och flingsalt, sååå himla gott!!
Dom hade även med en burk med inlagd gurka, det var ju så bra pris på gurkan nu så då hade hon lagt in lite till oss, vilka föräldrar jag har på mitt jobb va!!!:)
Idag blev det succé när Måns momma(alltså min mamma) kom och plingade på strax innan lunch med ett knippe morötter. Härligt att kunna ställa fram små, söta morötter med blasten kvar, som har formen av en krokofant eller en par ben med en "dingeling" emellan;) Morötterna du köper på affären är ju helt raka, finns inga snurrade varianter där inte. Blasten ställde barnen i en vas som dekoration efter lunchen:)
 
 

OLLE säljer!!!

Nu har ett nytt skolår dragit igång och med det försäljning till skolklasser som vill åka på klassresor....
När man har fyra barn så blir det några omgångar med ditt och datt som skall säljas och ändå har inte Måns kommit upp i den åldern än tack och lov!
Hursomhelst så säljer Olles klass nu detta "Första Hjälpen-kit". Perfekt att ha i bilen om du inte redan har ett där, eller i stugan eller i båten eller i husvagnen eller.....
200:- kostar det och är fyllt med allt som ett sådant kit bör innehålla.
De säljer även tandborstar och det behöver vi ju alla eller hur?! Bra kvalitét, och ett helt ok pris. De ligger i ett fodral som passar bra när man skall ha med den i necessären:)
20:-/ st eller en hel låda med fem stycken i för 100:-

Sist men absolut inte minst el sämst....plastpåsar!
Så här i bär och älgjaktstider behöver väl alla plastpåsar. Dessa har jag själv köpt av andra barn som sålt tidigare år och det är jättebra kvalitét med tjock plast som håller även om man rumsterar om i frysen.
60:- kostar en förpackning med 50 st 2 liters + 50 st 3 liters + 30 st 5 liters. Som hittat eller hur?!

Är ni intresserade av något så ring mig på 070/6440725 eller 063/37249 , maila på [email protected] eller skriv en kommentar här så fixar vi med leverans.
Tack på förhand!!
 
 

KIZZ


Julen 2009 överraskade jag mina "stora" killar med en mini-tripp.
Vi fyra skulle när sommaren kom, åka på KIZZ när dom kom till Stockholm!
En del saker hände längs vägen den våren. Jag skadade mitt knä och opererades, satt i rullstol i 2 månader och hoppade på kyckor i några månader till.....Håll för öronen nu ni som är känsliga! Det var en helvetesskitjävlajobbig tid men nu är den över så tillbaka till mer civiliserat språk:)
Här har vi tagit oss in på Stockholms Stadion tillsammans med flera tusen andra....som också gick in genom samma portal som oss, samtidigt som flera hundra gick ut genom samma portal!!!!! Fullkomlig PANIK kände jag när vi trängde oss in, svajade runt med kryckor, ett ben som inte fick tyngas ner på, händer som krampaktigt höll i barnen, backa,backa!! Vi lyckades backa ut och vänta tills de flesta gått igenom, då kunde vi lugnt ta oss in på området och förväntansfullt hitta bra platser.

Den här killen hade oturen att bara några dagar innan avfärd, landa fel på studsmattan....därav kragen. Som tur är gick det bra och kragen fick avlägsnas efter ca 2 veckor:)
Bästa vänner sedan barnsben!
Fruarna har också historia ihop ända sedan skoltiden:) och när Maria fick höra om min julklapp så "härmade" hon mig och vi gjorde trippen tillsammans vilket var jättekul!
Några av våra fina fina barn som trivs i varandras sällskap. Det har blivit mycket umgänge ända sedan födseln och många tripper tillsammans under åren. Och där de slutade sist vi sågs, där tar de vid nästa gång vi ses, underbart med goda vänner!
Gene Simmons med sin fulla utstyrsel!
En konsertveteran och en debutant som har MYCKET att titta på samtidigt som han spelar luftgitarr 
Paul Stanley var ju den man tyckte var snyggast av gänget som lillebror spelade när vi var små! 
Debutanten har blivit varm i kläderna och rockar på det sista innan det är dags för hemfärd i rocknatten:)
Jobbigt med kragen men godiset hittar ju till munnen ändå och det är ju huvudsaken...
Längst fram vill mamman stå, som alltid och trots kryckor, det är bara att hänga med!
Avslutar med en härlig fika i Kungsträdgården. KRAM på er goaste familjen!!
Bilderna blir i olika storlekar och jag får inte till det annorlunda, om ni tycker det ser konstigt ut....
 
 
 
 

Fetalax - recept

Gjorde en god Fetalax för några dagar sedan. Gjorde av lite av varje som jag hade i kylen.
Näst intill tinad lax i bitar läggs i smord ugnsform.
Krydda med citronpeppar, salt och torkad basilika.
Smula fetaost över.
Strimla soltorkade tomater och strö över.
Häll på grädde.
Kör i ugn tills laxen är klar.
Servara med kokt potatis och grönsallad.
 

Jordgubbspaj - recept


Tillsammans med en gammal god vän och hennes barn avnjöt vi Jordgubbspaj med marsánsås härom dagen.
Vet inte om jag skrivit in nåt pajrecept förut...men här kommer iallafall mitt favorit"crunch"recept.
Färska skivade/hela/mosade jordgubbar(jag tog frysta mosade från ifjol)
125 gr smält smör
2,25 dl vetemjöl
2,25 dl havregryn
nästan 1 dl strösocker
lite vanlijsocker
Blanda allt och smula över bären(går ju såklart att använda vilka bär som helst)
Pudra över lite kardemumma, det blir mumma!
Kör i ugn på ca 200 grader tills det är gyllenbrunt. Gör valfri marsánsås till. 

Loppisfynd

I helgen har jag fyndat endel på olika loppisar:)
Spännande cobojs å indianböcker, de flesta från 50-talet.
Läckra tyger och fina dukar som skall få bli något annat så fort jag får tid att sätta mig vid symaskinen.
Böcker från vår granne Carl-Göran Ekerwald och ett dikthäfte från min farmors vän, Elsa Wallén, fick också följa med hem. Elsa och min farmor(som också hette Elsa)var goda vänner fråm Oviken och skrev båda två dikter på jamska.
I morse hade jag en date med ett blivande brudpar i Ås. Jag skall laga deras bröllopsbuffé om några veckor:) Och när jag ändå var i Ås så passade jag på att köpa grönsaker både till jobbet och hem. Det är helt underbart att gå där och se alla dessa härliga grönsaker som man vet är odlade med kärlek och utan konstgödning och besprutning. Blir härliga sallader på jobbet till veckan:)
Köpte även med en bok som jag tror är lite spännande som jag skall försöka få Isak att läsa....Den är också skriven av vår granne Carl-Göran. Det är förresten hans dotter Liv som har Ås Trädgård tillsammans med sin man Lars. 
annars har dagen bjudit på några timmar helt för mig själv i bärskogen, rensning av bär och saftkokning. Sylt och gelé får bli imorgon. Ser ut att kunna bli regn på förmiddan så vår tänkta tur till fjällen och mylta får vänta.
 
 
 

RSS 2.0