Krusbärssylt - recept

Nu är dom lagom mogna för att plockas.
Vi har några små fjuttiga buskar som i år var överfulla med bär:) Tror jag plockade nästan 5 liter!!
Jag tänker göra sylt efter det här receptet som låter gott.
1 kg krusbär
1/2 dl vatten
500-600 gr syltsocker
1 1/2 tsk kardemummakärnor
1 vaniljstång
Häll krusbären tillsammans med vattnet i en kastrull. Vattnet hjälper till att få krusbären att börja mjukna sen kommer de safta ur sig rejält, låt puttra några minuter.
Tillsätt därefter sockret, en urskrapad vaniljstång och stötta kardemummakärnor. Låt småkoka ca 15 minuter tills bären är mjuka, skumma av under tiden.
Jag behåller gärna lite struktur på sylten så man ser att det är riktiga krusbär men vill du ha en slätere sylt så kan man ta upp och mixa bären efter att de kokat upp första gången och sen sätta tillbaks dem på plattan för att tillsätta resten av ingredienserna. Häll upp sylten på varma, rena burkar och tätförslut locket direkt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0