Semmel - Rulltårta
Vispa 3 ägg med 1 1/2 dl strösocker i ca 5 minuter.
Blanda 2 dl siktad vetemjöl med 1 tsk bakpulver och 1/2 msk stött kardemumma.
Vänd försiktigt ner det i ägg-sockersmeten tillsammans med 1 msk vatten.
Mmm, kardemumma!
Bred ut smeten i liten långpanna med bakplåtspapper i, grädda ca 5 min i 250 grader.
Pudra över florsocker, lägg på ett till bakplåtspapper och en tunn skärbräda och vänd hela baletten.
Pensla papperet med kallt vatten och dra f ö r s i k t i g t av papper. Låt svalna.
Vispa 3 dl vispgrädde med 1 tsk vaniljsocker OCH en knivsudd bakpulver. Bred ut på kakan.
Riv över 200 g mandelmassa.
Rulla ihop och låt vila i kyl med skarven nedåt.
God var den absolut men vanliga hederliga Semlor är snäppet mumsigare.
Lördagsfika i Hoversjöresidenset!
Sen mys i fåtöljen innan det är dags att dra igång middagen.
Kommentarer
Trackback