Mysfrukost & Slottsstek till lunch

En morgon nyligen på jobbet så sa ett barn: Idag är det mysigt att äta frukost! 
Vad är det som är speciellt mysigt idag undrade jag.
Det är bara (och så räknar hon) 1,2,3,4 barn och du här. Och så har vi tända ljus!
Tända ljus vid borden har i och för sig vi varje morgon på "mörka" halvåret. Och jag tänker att det har betydelse. Att någon har ansträngt sig, även för små människor, och gjort det lite trevligt och mysigt runt måltiden. Så som vi vuxna gärna har det. Ett litet ljus gör att det automatiskt blir ett lugn. Självklart så är det vuxna med och hjälper dem med vad som är viktigt att veta när man eldar ljus.
Något som också har betydelse när man jobbar med barn är små grupper. Oavsett om det är att man är fyra istället för åtta vid frukoststunden eller fem i arbetsgrupperna eller tio istället för trettio i klassrummet. Då finns det tid att ge av sin tid som vuxen, tid att lyssna. Det tror jag är rätt melodi för bra inlärning...
Mysfrukosten övergick sedan till lunch med slottsstek, gjord efter recept i Vår kokbok.
Gottigotti!
God sallad till salladsbuffén. Stekt Halloumi, kokta rödbetor, babyspenat och rostade frön.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0