Årets första Rabarberpaj

Äntligen har rabarbern kommit upp så pass att man kan tänkas få ta in lite till en paj.
Månsson tog en för att....
...smarra direkt. Suuur, men god!
Hittade ett till sommartecken:)
Knopparna håller på att brista...
Rabarberpaj in the makin...
Den är så krispig att det gör ont bakom öronen när man skär den.
På med lite extra socker.
Smuldeg:
150 g smält smör, blanda ner 1 dl socker, 2 1/4 dl vetemjöl, 2 1/4 dl havregryn, 1 tsk vaniljsocker. Fördela över rabarbern och strö över lite solrosfrön.
Kör i ugn tills den blir gyllenbrun och god.
Stoppa ner skalen i en vas med iskallt vatten så knorrar den sig vackert och dekorerar bordet istället för en blombukett. Här hade jag en lite för liten vas för den mängden skal.
Mm...Mm...Mm!!! Såå himla gott! Och vackert med en rabarberknorr:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0