Fiskgratäng med Savojkål

Hoki på bädd av Savojkål med potatismos

4 pers

500-600 g hoki halvtinad, delad i bitar

ca 5 dl finstrimlad savojkål

1 hackad purjolök

2 grovrivna morötter

1 -2 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 dl creme fraiche

1-2 dl matlagningsgrädde

2 dl riven Västerbottenost

Fräs savoykål, purjolök och morötter i smör tills det mjuknat. Häll på creme fraiche och grädde, krydda med salt och peppar. Låt puttra någon minut.

Lägg torsk i en smord ugnsfast form.

Spritsa potatismos runt om fisken.

Häll grönsakssåsen över fisken.

Strössla över den rivna osten och kör i ugn tills fisken är klar.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0