Kycklingbiffar med persilje- & citronkräm
Kycklingbiffar med persilje- & citronkräm
4 port
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
ca 500 g kycklingfärs (jag köper svenska fileér och kör i matberedaren till ett grovt mos)
1 msk olivolja
lite pressad vitlök
Blanda mjölken med kryddor och ströbröd och låt svälla en stund. Blanda sedan ner kycklingfärsen och forma till 8 biffar.
Bryn biffarna i olivoljan i stekpanna och lägg sedan över dem i ugnsfast form.
Låt gå i ugn på 225 grader i ca 5-10 minuter. (eftersom jag gör större mängder på jobbet så lägger jag dem direkt på plåt med papper och kör dem klara där, funkar finfint)
Persilje- & Citronkräm
1 kruka persilja
1/2 citron, skalet
2 dl smetana
S & P
Hacka persiljan och blanda med citronskal och smetana.
Smaka av med S & P.
Servera tillsammans med ugnsrostade rotsaker el bulgursallad.
Kommentarer
Trackback