Snart är det dags...

...att trycka ner mina stackars fötter i slalompjäxorna igen...i flera dagar! Nä, faktiskt så ska det bli jättehärligt att få åka till fjällen och susa neröver backarna, sitta tyst och dingla med benen i liften och titta på dem som åker under oss i backen. Underbart att se glädjen i barnens ögon! Jag längtar:) Men ska man vara flera dagar i skidbacken så krävs det mycket matsäck, så förberedelserna är i full gång.
Panpizza är ju perfekt matsäcksmat. 
Köp en frp sconesmix, blanda med vatten och kavla ut på bakplåtspapper.
På med en god tomatsås, köpt eller hemmagjord. Här blev det en spicy köpesås för att vi hade den hemma. 
Srimlad skinka, hackad purjolök, riven ost och oregano blev det på våran. Man kan såklart ha på vad man vill. 
Kör i ugn på 225 grader i 15-20 minuter. Ställ sedan att svalna. 
Skär i lagom stora bitar när den kallnat och slå in i aluminiumfolie. Sedan är det bara att lägga på en grill eller äta kalla om det kniper;) 
När man äter utflyktsmat på vintern så tycker jag att det kan vara svårt att få till det där med grönsaker. Men när man gör köttfärssås så är det perfekt att riva ner massor av morot, lök och vitlök. 
Krossat linfrö pyttsar jag alltid i, det är gott för magen. 
Sedan är det bara att gå loss på kryddor, tomatpuré, chilisås, grädde, krossade tomater, soja, köttbuljong mm mm. Allt efter egen smak. 
Jag gjorde på en storpack nötfärs, tror det var ca 1,8 kg och det blev totalt drygt 5 liter sås. Det borde räcka en stund även i vår storätande familj:)
Blandar med pasta i skidbacken.
Har även planerat att ta med en Gulasch med våra Oliv- & Ostmuffinsar som vi bakade för ett tag sedan och lade i frysen. Grillkorv i mommas tunnbröd med potatismos blir också till en lunch.
Då ska vi väl klara oss. Blir ju otroligt bortskämda av svärmor som håller oss med både frukost och middag i Svensta där vi sover över. Som sagt, ska bli härligt med semester!
Hade några pannkakor kvar från lunchen som Isak stekte igår. Passade då på att stoppa i lite färs, tacosås och så hyvlade vi på ost och körde i micron till dagens lunch.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0