Hannas goda kaka i kubik!
Man kan göra dem riktigt små då de är mäktiga MEN efter nån minut klarar man att ta en bit till, eller två!
- 200 g smör
- 4 dl strösocker
- 3 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk torkat pulverkaffe
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
- 4 ägg
Glasyr
150 g mjölkchoklad i bitar
2 msk starkt kaffe
4 msk kakao
1,5 dl florsocker
100 g rumsvarmt smör
Topping
25 g hackad choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smör och socker tillsammans i en kastrull. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Häll ner smör- och sockerblandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper (25 x 30 cm) eller i en rund form (cirka 28 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen på 150° i 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i 30 minuter.
Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad med kaffe och kakao. Vänd ner florsocker och smör i chokladen och blanda ihop till en jämn smet. Bred ut glasyren över den svala kakan och toppa med den hackade chokladen. Eller som här med minimarschmallows.
Låt kakan stå i 15 minuter innan servering så att glasyren hinner stelna.