Fläskkarrégryta med katrinplommon & äpple
Fläskkarrégryta med katrinplommon & äpple
4 port
12 urkärnade delade katrinplommon
1 rödlök i klyftor, jag finhackade för att barnen inte skulle märka den;)
ca 500 gr benfri fläskkarré skuren i strimlor
1 msk smör
1 tsk Maizena
1 dl grädde av valfri sort
2 dl hönsbuljong
1 dl mjölk
1 msk soja
1 rött äpple
S & P
900 g kokt potatis
Bryn kött och lök i smör i en gryta.
Rör ut maizenan i grädden och häll blandningen i grytan när köttet är färdigbrynt.
Tillsätt buljong, mjölk, katrinplommon och soja. Låt puttra i 10 - 15 minuter.
Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Lägg i grytan och koka ytterligare ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med kokt potatis och grönsaker.
Kommentarer
Trackback