Sydamerikansk fiskgryta - recept

Sydamerikansk fiskgryta
4 port
1 -2 msk smör
400 g torskfilé (egentligen skall det vara fiskbullar med buljong enl receptet)
1-2 dl vatten (ta inte vatten om du tar fiskbullar i buljong)
1 msk curry
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk kummin
1 hackad gul lök
1/2 lagerblad
2 msk tomatpuré
4 tomater i kuber el klyftor
1 brk (115 g) musslor i vatten (Jag tog frysta KRAV-räkor istället)
1 1/2 - 2 dl grädde
några stänk tabasco
1 msk socker
ev salt
1/2 dl japansk soja (Jag hade ingen så jag skippade sockret och tog ketjap manis istället)
 
Fräs löken i smör tillsamans med curry, vitlök och kummin. Tillsätt lagerblad, tomatpuré, grädde och tomater.
Låt puttra några minuter innan du lägger ner fisken som du skurit i kuber och saltat.
Låt puttra tills fisken är klar. Krydda på med tabasco, soja el ketjap manis och lägg ner räkorna/ musslorna. Låt allt bli upphettat men låt inte räkorna koka.
Servera med ris och grönsaker.
 
Det här var populärt bland barnen på jobbet. Personalen fick fylla på karotterna flera gånger:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0