Chili con carne - recept

 
 
Chili con carne
4 port
 
500 g köttfärs 
2 hackade rödlökar
2 skalade och hackade vitlöksklyftor 
3 msk matolja 
2 tsk chilipulver 
2 tsk paprikapulver (jag gör ibland med tacokrydda bara, det är gott!)
500 g krossade tomater 
salt och svartpeppar 
tabasco 
2 tetror kokta bönor t ex kidney, vita eller svarta  (jag brukar blanda och även ta någon brk vitabönor med tomatsås, gärna chili)
 
Bryn köttfärs och lök i oljan, tillsätt kryddorna och fräs med dem ett tag.
Häll i krossade tomater och koka sakta i ca 10 minuter.
Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i köttfärsen, rör om och koka upp smaksätt med salt, peppar och ev. tabasco.
Servera med tortillabröd/ vanligt vitt bröd, inlagda jalapenos och gräddfil och grönsaker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0