Äppelkaka med havre-crumble - recept

Egentligen ett recept på muffins, men jag hällde smeten i en liten långpanna och det funkade jättebra!
Äppelkaka 
100 g smält smör
2 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 msk kardemumma
3 dl mjölk, helst 3 %
2-3 äpplen
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem växelvis med mjölken.
Rör till en slät smet. Tillsätt smöret och blanda väl.
Häll smeten i ugnsform (eller i muffinsformar) med bakplåtspapper.
Tärna eller skiva äpplen och strö över (tryck ner i muffinsar).
 
Havre-crumble
75 g smält smör
1 dl socker
1 1/2 dl havregryn
1 msk kanel
1/2 dl vetemjöl
Blanda allt till en smuldeg och fördela på kakan/muffinsen.
Grädda mitt i ugn i ca 20 - 25 minuter.
Gjorde ett försök med utefika enligt Måns önskemål.....
Gottigotti!
....men nää, vi höll på att frysa ihjäl så vi fick gå in till Måns förtret!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0