Sydfransk Fisksoppa - recept

Sydfransk Fisksoppa
4 pers
400 g vit fisk
200 g lax i kuber, 2x2 cm
1 finhackad gul lök
2 morötter i slantar
4 msk olivolja
1 krossad vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 pkt saffran
1 tsk torkad timjan
2 tsk torkade fänkålsfrön
1 brk krossade tomater
2 dl vitt vin
1/2 liter fiskbuljong
1 lagerblad
1-2 dl vispgrädde
250 g skalade räkor
1 dl finhackad dill el persilja
 
Fräs lök och morötter i olivolja tillsammans med vitlök, tomatpuré, sambal oelek, saffran, timjan och fänkålsfrön, utan att de tar färg.
Häll i tomater, vin, buljong och lagerblad.
Låt sjuda under lock 20-25 minuter eller tills grönsakerna är lagom mjuka.
Tillsätt fisken och grädden, låt sjuda ytterligare 1 1/2 minut. Smaka av med salt och vitpeppar från kvarn.
Toppa med räkor och dill eller persilja just vi serveringen.
Servera med gott bröd el brödkrutonger.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0