Påskmat
Påskgott
I påsktider frossar vi gärna i sill och ägg. Alla har sin egen favoritgubbröra. Av mig får ni istället en härlig trerätters middag att äta tillsammans med goda vänner. Hittar ni inte rökt makrill så ta annan god rökt fisk.
Den örtkryddade kycklingen går utmärkt att göra ett par dagar innan servering, likaså fiskröran och den galet goda Nougatchokladtårtan.
Och eftersom det mesta går att förbereda så kan ni passa på att njuta ute i vårsolen i det längsta på påskafton.
GLAD PÅSK!
Örtkryddad Kyckling med Risonisallad
4-6 kycklingfileér
2 msk smör
1 ½ tsk salt
svartpeppar
Stek fileérna tills de har fått fin färg och är genomstekta. Låt svalna.
Blanda marinaden:
¾ dl olivolja
¾ dl balsamvinäger
2-3 msk flytande honung
3 krm salt
1 krm svartpeppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
½ pkt frysta Provencalska örtkryddor
När kycklingen svalnat så skär den i skivor och lägg in i dubbla påsar. Häll över marinaden och lägg in i kyl över natten. Vänd påsen några gånger.
Vid servering så lägg upp kycklingen på ett stort fat och skeda över marinaden. Dekorera med persiljeklasar och ätliga tulpanblad.
200 g Risoni (pasta som ser ut som ris)
½-1 påse sköljd ruccola
fileade klyftor från 2 apelsiner
klyftor av 2 persikor
stekt/grillad el naturell Halloumi i strimlor, 1 pkt
rostade mandelflagor
Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Blanda med ruccola, apelsin- och persikoklyftor och Halloumi. Strö över mandelflagor.
Servera gärna tillsammans med en sagolikt god Tomat- & Paprikasallad som du finner receptet på bloggen.