Gräddig köttgryta med rosmarin, sardeller och ris - recept
Gräddig köttgryta med rosmarin, sardeller och ris
4 port
500 g grytbitar av nöt
1 stor gul lök
3 msk smör
3 msk tomatpuré
1 tsk torkad rosmarin
2 dl vatten
1 msk kinesisk soja
1 köttbuljongtärning
6 sardellfiléer
3 dl matlagningsgrädde
1 dl hackad färsk persilja
Putsa köttet från senor och fett och finhacka löken.
Bryn kött och lök i smör tillsammans med tomatpuré och torkad rosmarin.
Bryn köttet i omgångar, så att det får fin stekyta.
Häll på vatten, soja och köttbuljongtärning och låt koka ca 1-2 timmar, eller tills köttet är ordentligt mört.
Finhacka sardellfiléerna.
Häll på grädde och de finhackade sardellfiléerna.
Smaka av med salt och svartpeppar från kvarn,
Servera med hackad persilja och kokt potatis.
Vid sidan av kan det vara gott med lite stekt svamp, broccoli, morötter eller gröna bönor.
Kommentarer
Trackback