Kyckling- & Äpplecurry - recept

Kyckling- & Äpplecurry
6-8 pers
900 g kycklingben (jag använde bara bröstfileér)
900 g kycklingbröst
500 g palsternackor i bitar
50 g smör
2 msk curry
1 msk malen ingefära
1 tsk spiskummin
2 tsk salt
2 msk koncentrerad äpplejuice
5 äpplen
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smör och strö över curry, ingefära, spiskummin, salt och äpplejuice. Ta av från värmen.
Lägg hela äpplen och kycklingdelar i en stor långpanna. Pensla på nästan all currymarinad.
Ta upp kycklingbrösten och lägg dem åt sidan. Rör runt palsternackorna i det sista av marinaden i kastrullen på medelvärme någon minut.
Tillsätt palsternackorna i ugnsformen med kycklingben och äpplen.
Sätt in i ugnen och tillaga i ca 25 minuter.
Lägg på kycklingbrösten efter 5-10 minuter.
Vill man så servera med pasta, ris eller potatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0