Chokladkolakakor med havssalt - recept

Chokladkolakakor med havssalt
 
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
4 msk siktad kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
 
Rör smör poröst med socker och sirap med elvisp.
Tillsätt mjöl blandat med kakao, vaniljsocker och bikarbonat.
Dela degen i två delar och gör två rullar som är lika långa som en plåt. Den skall vara smord el täckt med bakplåtspapper. Tryck till dem och räffla dem med en gaffel.
Strö över lite fling/havssalt, men se upp så det inte blir för mycket, då blir det inte gott.
Grädda i 175 grader i 15-18 minuter. 
Låt längderna svalna lite men inte kallna innan de skärs i bitar.
Låt dem sedan ligga kvar på plåten och kallna helt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0