Svartrotssoppa med rosmarin - recept

Svartrotssoppa
4 port
1/2 citron
ca 400 g svartrötter
3 hackade schalottenlökar
1 msk smör
1 liter hönsbuljong (vatten + tärning)
1 tsk torkad rosmarin
2 tsk finhackad färsk ingefära
1 dl vispgrädde
svartpeppar
1 tsk pressad citronsaft
några rosmarinkvistar

Skala dem med en potatisskalare. Skär dem i småbitar och lägg ner i citronvattnet vartefter.
Stek lök och svartrot i smör i en kastrull några minuter under omrörning utan att den tar färg. Tillsätt buljongen och rosmarin. Låt sjuda i ca 30 minuter tills svartrötterna är mjuka.
Tillsätt ingefära och mixa soppan slät.
Blanda ner grädde och smaka av med peppar och citronsaft.
Garnera med rosmarinkvistar.

Servera gärna med det goda Honungsbrödet som ni hittar i ett eget inlägg.
Kommentarer
Trackback