Stekt Sej med sås å peran - recept

Vi gjorde ett byte vid jul. Vi bytte en gran med bekanta, mot fin fisk:) Vi fick god rökt aborre och egenfiskad sej fra Norge!
Idag var det läge att steka sejen som jag bara filéade och panerade. Först vända i uppvispat ägg, sedan i ströbröd blandat med salt och peppar. Man behöver mer salt än man tror så damma på rätt ordentligt.
Swopp ner i het panna med en massa smör:) Peran står på kokning och en sås.
Fick tips av fina kollegan på den här:
Koka upp creme fraiche, grädde, citronpeppar och citron. Smaka av om det behövs mer salt el peppar, Gott!
Såhär blev det. Så himla gott med "riktig" fisk. Går inte jämföra med fisk från affären, riktig lyx!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0