Hjortronkaka - recept

Måns hjälper mig med en Hjortronkaka idag. Receptet har vi fått av Mats mostrar som serverar den på sitt café, Cinnamon på Söder i Stockholm.

Smöra formen ordentligt och ströa med kokos.

Vispa 150 g rumsvarmt smör luftigt tillsammans med 1 3/4 dl farinsocker.
Tillsätt 3 ägg, ett i taget.
Blanda ihop 2 3/4 dl vetemjöl med 1/2 tsk bakpulver och rör ner försiktigt i äggsmeten.
Vänd ner 2 1/2 dl hjortronsylt i smeten eller varva smet och sylt i formen.

Ställ in i ugn på nedre falsen och täck med bakplåtspapper. Låt gå i ca 40-45 minuter.

Stjälp upp kakan när den svalnat. Pudra över florsocker vid servering.

Kakan är godast kall och efter nåt dygn.

Kommentarer
Trackback