Brytbröd - recept

Vet att jag lagt in det här förut men det är värt att upprepa för brödet är lättbakat och jättegott!
Smält ner 1 pkt jäst i 5 dl fingervarmt vatten.
Tillsätt 1/2 dl olja, 1 1/2 tsk salt, 1 msk flytande honung, 1/2 dl solrosfrön, 2 dl havregryn och ca 12 dl vetemjöl(800g).
Kör i maskin i 5 minuter och jäs sedan övertäckt i 30 minuter.
Ta upp och knåda lite på bakbord.
Dela i 4 delar, skär sedan varje del i 7 bitar ( 14 bitar/bröd).
Lägg ihop bitarna till 2 runda brytbröd. Lägg inte för tätt så brödet kan jäsa på plåt, övertäckt i 30 minuter till.
Pensla med vatten, strö på havregryn och kör in i ugn 15-20 minuter, 225 grader.
Kommentarer
Postat av: Agneta
Sist "stal" jag receptet och bakade och det var jättegott!!Kramis
Svar:
Tina
Trackback