Squashsoppa med squashbröd - recept

5-6 pers
ca 1 kg squash
2 gula lökar
2 stora vitlöksklyftor
curry efter smak
smör till stekning
2 hönsbuljongtärningar el fond
6-7 dl vatten
5 dl grädde
vegetakrydda efter smak
nymalen svartpeppar
 
Fräs lök, vitlök mjuk i smör och curry. Tillsätt squash och låt fräsa med en liten stund.
Lägg i buljongtärningar och häll på vatten. Låt koka i 10-15 minuter. Häll på grädden och krydda.
Låt allt bli varmt och smaka av.
Servera med Squashbröd.
Squashbröd

 

ca 24 frallor

50 g jäst

1 dl ljummet vatten

6 dl filmjölk

1/2 dl olivolja

2 1/2 dl grovt riven squash/zucchini

1-2 msk mortlad hel kummin

1/2 msk salt

5 dl grahamsmjöl

8 dl vetemjöl special

Rör ut jästen i vattnet i en bunke.

Värm filen och olivolja till 37 grader och häll över jästen.

Tillsätt den rivna squashen och kummin som du mortlat, salt och mjölsorter.

Arbeta till en smidig deg med slev och låt jäsa under duk i ca 40 minuter.

Knåda degen lätt på mjölat bord. Dela degen i 24 bitar och rulla till runda frallor.

Sätt ugnen på 250 grader.

Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 20 minuter.

Sätt in frallorna mitt i ugnen och sänk värmen till 225 grader. Grädda i 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Måste visa hur vår salladsbuffé såg ut idag på jobbet:)
Härligt krispiga paprikor fick sväva under vårt cyklelhjul.
Roligt att äta dem i annan form än små bitar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0