Rotsakspannkaka med Morotstzatziki - recept
Rotsakspannkaka med Morotstzatziki
6-8 port
600 g morötter
300 g palsternacka
2 msk smör
5 ägg
2-3 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad persilja
Skala och riv rotfrukterna fint. Smält smöret i en långpanna. Lägg i rotfrukterna och rör om.
Sätt in i ugnen i ca 10 minuter så att det rivna sjunker ihop, rör om några gånger under tiden.
Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggsmeten över rotfrukterna och tryck till med en gaffel så det blandas med smeten.
Grädda i 15 minuter på 225 grader.
Strö över persilja vid servering.
Morotstzatziki
1 stor finriven morot
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl turkisk yoghurt / creme fraiche
några droppar citron
salt
peppar
Blanda allt och låt stå en stund för att dra åt sig alla goda smaker.
Här är ett typexempel på "Matprat":) Pelle skriver, läser och käkar Ikea-kex!