Potatislåda med bräckt skinka - recept
Idag åt vi en god Potatislåda med bräckt skinka på Guldkusten. Några tyckte att "korven" var lite hård;)
4 port
10 potatisar
1 purjolök
2 dl riven ost
1 pkt fetaost
1-1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
4-5 dl mjölk och gräddblandning
5 ägg
Smörj en ugnsform. Sätt ugnen på 200 grader.
Grovriv eller skiva potatisen. Hacka purjolöken efter du sköljt den noga.
Blanda potatis, purjo, ost och feta i en stor bunke. Häll över det i ugnsformen.
Gör en äggstanning, krydda och smaka av. Skvimpa över det på potatisblandningen.
Kör i ugnen ca 45 minuter, prova dig fram när potatisen blivit mjuk.
Servera med skinka som du skivat i ca 1/2 cm tjocka skivor och bräckt, -att "bräcka" innebär att hastigt lättsteka vanligtvis utan extra fett.
Servera god sallad till.
Servera god sallad till.
På bilden har jag blomkålssalladen som jag gjorde igår, receptet finns i eget inlägg. Sen är det linser blandat med kokta rödbetor, lite chiliyoghurt som blev kvar från fisklunchen och en liten, liten morotsstav:)
Kommentarer
Trackback