Örtkryddad fisk med ris - recept
Örtkryddad fisk
6 vuxenportioner
850 g fiskfilé av torsk, kolja, hoki el sej
500 g morötter
400 purjolökar
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm citronpeppar
3 dl creme fraiche
3 msk hackad persilja
3 msk hackad dill
3 msk hackad gräslök
1 tsk körvel
1 tsk dragon
3 dl riven ost
Skala och skär morötterna i strimlor. Ansa och strimla purjolöken.
Fräs morötter och purjolök i lite smör på svag värme tills de mjuknat, ca 10 minuter.
Lägg grönsaksfräset i smord ugnsform.
Lägg fisken över, salta och peppra. Ställ in formen i ugnen i ca 15 minuter.
Rör ihop creme fraiche, det kryddgröna och örtkryddorna.
Ta ut fisken, bred örttäcket över och strö på riven ost.
Gratinera i ca 15 minuter på 225 grader.
Jättegott!! tyckte både personal och barn:)
Kommentarer
Trackback