Fiskpudding med skirat smör - recept
Mmm, vad mumsigt det ser ut...not! Men det var väldigt gott MED skirat smör, ett måste tyckte jag.
Fiskpudding
6 vuxenportioner
2 dl rundkornigt ris
4 dl vatten
12 dl mjölk
3 ägg
600 g rensad kokt fisk i bitar, tex tork, kolja el sej
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
dill el gräslök
2 msk smör
2 msk ströbröd
Koka riset tills allt vatten kokat in. Späd med mjölken och koka tills gröten är färdig.
Vispa upp äggen och rör ner dem. Smaksätt med salt och peppar.
Blanda ner fisken. Smaksätt med dill eller grädlök.
Häll smeten i smord ugnsform. Strö ströbröd över.
Grädda i 30 minuter på 225 grader.
Herrejisses vilka portioner jag lassar på...inte undra på att vågen vägrar att rubba sig....neråt!
Kommentarer
Trackback