Risotto á la Pank - recept

Idag åt vi Risotto á la Pank, receptet har vi fått av en familj som gått tidigare här på Guldkusten.
Varför den kallas så är väl för att det är lite "man tager vad man haver" recept:)
När jag stod och skar prinskorv som vi hade över från en tidigare lunch så kom ett barn och frågade mig:
E: Vad blir det för mat?
T: Det heter Risotto á la Pank.
E: Pank??
T: Ja. Pank är man när man har slut på pengar.
E: Jaha, det är därför du skär korven så det ser ut som pengar då?!

:) Visst är det härligt vad barn tänker på små detaljer som vi inte alls reflekterar över! Klart att korvslantar passar en en "pank-rätt"...
Jag tog som sagt korv och köttbullar som jag fryst efter vår påskbuffé. Stekte även på bacon och rostad lök, hade slut på all färsk lök idag.
Sedan kokade jag ris enligt förpackningen och lade i fryst ärt/majs/paprika- blandning sista minutrarna.
Kryddade allt med soja,vitlök, salt, peppar och blandade ner kött- och lökblandningen.
Servera med valfria grönsaker till. Jag tog även sweet chilisås på mitt, gott!
En god och billig rätt om man sparat undan lite korv, kött, skinkrester från tidigare måltider och stoppat i frysen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0