Radiokaka - recept
200-250 g blockchoklad, smält
150 g kallpressad kokosolja eller kokosfett, smält i vattenbad
2 st ägg
2 dl florsocker
1 dl kakao
1-2 dl starkt kaffe
1 msk kanel
mariekex
Blanda alla ingredienser till kakan (utom kexen).
Lägg bakpapper eller plastfolie i botten av en form.
Häll i någon centimeter av smeten i botten. Lägg i Mariekex.
Häll på mer smet, varva som en godislasagne.
Se till att ha smet kvar till översta lagret.
Radiokaka - variant 2
150 g smör
300 g mörk choklad
1 dl florsocker
2 st äggulor
ett gäng mariekex
Smält smöret i en kastrull. Dra den från värmen. Tillsätt hackad choklad och rör tills det smälter.
Rör i hop äggula och florsocker. Rör ner den ljumma chokladsmeten.
Klä en avlång form, tex sockerkaksform, med plastfolie. Bred ut ett lager chokladsmet i botten. Lägg ett lager med Mariekex. Varva med chokladsmet och kex. Avsluta med chokladsmet.
Låt svalna i kyl, gärna över natten. Skär skivor med vass kniv.
Tror faktiskt variant nr två, som är från en bra matblogg, Mumsfillibabba, kan passa mig bättre då jag inte är så förtjust i ischoklad...