Mattias Klums vegetariska pasta - recept

I nyaste "Mer Smak" så hittade jag ett recept som såg gott ut. Mattias Klums favoritrecept är det visst. Det testade vi idag och det fick godkänt, fast några i familjen ville gärna ha kött så vi strimlade och värmde upp lite av det vi grillade igår:)
Mattias Klums vegetariska pasta
4 portioner
1/2 tärnad zuzzhini
1/2 tärnad aubergine
2 hackade schalottenlökar
8 kvartade champinjoner
10 cm strimlad purjolök
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 dl rött vin
2-3 dl grönsaksbuljongstärningar
1/2 tsk salt
2 krm kajennpeppar
1/2 kruka basilika
Till servering:
400 g valfri pasta
150 g parmesanost el fetaost
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Stek alla grönsaker, svamp och lök under omrörning i het panna i ca 3 minuter.
Häll i tomater, vin och buljongtärningar.
Smaka av med salt och kajennpeppar. Låt puttra ca 20 minuter på svag värme. 
Strimla hälften av basilikan och rör ner i såsen.
Koka pastan enligt anvisning på paketet och servera med såsen.
Toppa med resten av basilikan, riven parmesan och nymalen svartpeppar.  
Som sagt lite strimlat grillkött från gårdagen till de mest proteinsugna... 
Betyg 3-4 av 5!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0