Lingonkaka - recept

Lingonkaka
150 g smält smör
1 1/2 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 ägg
ca 2 dl lingonsylt 
 
Smulmassa
1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
75 g smält smör
 
Rör samman smält smör, socker, mjöl, bakpulver och ägg.
Fördela blandningen i en smord liten långpanna, eller på bakplåtspapper.
Smeta ut ett lager med lingonsylt.
Överst lägger man ett lager smulmassa av havregryn, socker, vaniljsocker samt smält smör.
Gräddas i ca 15 minuter mitt i ugn i 200 grader.
Servera gärna kakan med en klick vispad grädde.
 
Receptet kommer från en fin liten kokbok som heter, "Mat & Mera - nya och gamla recept från Liden". Det är en receptsamling från Lidenbygden.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0