Pasta Elitée - recept

Fredagslunchen idag på Guldkusten heter Pasta Elitée och var omtyckt av både barn och vuxna. Enkla, goda smaker i en krämig gratäng.
Skär paprika och gurka i tärningar, hacka gul lök.
Fräs gul lök och pressad vitlök några minuter så den blir glansig och mjuk. Lägg i strimlad skinka el kalkon och fräs med.
Koka upp lite mjölk med vetemjöl i och späd med mer mjölk sedan eftersom den tjocknar. Blanda ner creme fraiche, S & VP, gurkan och paprikan. Låt allt bli varmt.
Pasta( skall egentligen vara bandspagetti men det fanns inte i skafferiet idag) har du kokat bredvid. Lägg pastan längst ner i ugnsform, ös på av såsen och strö riven ost on the top. Tjoff in i ugnen på kanske 225 grader så det blir fin färg.
Färdiggratinerad, dags att lägga upp.
Sisådärja. Smaklig Spis!
Just det, det där röd-bruna som ligger mellan broccolin och pastan är en jättegod champinjonblandning.
Blanda tomatpuré, chilisås, en gnutta socker, en ännu mindre gnutta salt och peppar, ganska mycket dill och burkchampinjoner. Supersmarr! 
Tänkte tipsa om bröd. Dels för att göra paltbröd å fläsk. Men på Guldkusten och även här hemma har det blivit ett av de mest populära hårdbrödmackorna. Måns älskar att äta dem med bregott och ost:)
Nyttigt och gott alltså, prova ni oxå om ni inte redan proppar er el era barn med järn.
Förövrigt så gör Tallmons det godaste tunnbrödet "i stada"! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0