Köttfärslimpa de luxe - recept

Igår, måndag, hade vi en massa härliga grönsaker att jobba med till salladsbuffén på jobbet.
Blomkål i gult, grönt och lila! Gula och orangea(hur skriver man orange i flertal??) morötter. Gulbetor och Polkabetor. Visst blir man glad av alla färger?!
Barnen brukar äta en liten bit frukt på morgonmötet men igår blev det provsmak på gul och orange morot istället. Det smakade näst intill likadant. 
Hade tänkt göra en "vanlig" köttfärslimpa men Marie sa i förbifarten att hon önskade sig en annan limpa. Happ, då gör vi väl det:) Och tur var det för den blev god och var lite annorlunda.
Kryddade färsen med S & SP, vitlök och timjan.
Sedan skulle man platta ut den på ett bakplåtspapper, inte för tunnt men så att det går att rulla ihop.
Här är min "laddning". När du plattat ut färsen så strör du över hackade solrosfrön el sötmandel, hackad gul lök och riven ost.
Ta tag i bakplåtspapperet och rulla ihop som en rulltårta från långsidan.
Se till att skarven hamnar nedåt. Jag brukar pensla med lite soja utblandat med vatten för att få en mörkare färg.
Kör i 200 grader tills den är genomgräddad. Har ingen tid men det kan ni säkert kolla i en kokbok.
Till den här åt vi en vitlöksås och kokt potatis...och salladsbuffén såklart.
Lycka Till!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0