Broccoli- & Ädelostsoppa- recept

Fräs gul lök och vitlök i smör så den mjuknar.
Proppa ner en massa broccoli i grytan, färsk el fryst. Häll på vatten, så mycket som ni tycker behövs. Låt koka tills den mjuknat.
Bryt ner ädelost efter smak och mixa sedan tills soppan är slät. Ös i grädde till lagom konsistens och mängd. Smaka av med S & P och Vegeta.
Barnen älskar den här soppan...ja, inte alla förstås, men de flesta:)
Hade kvar kallperan från gårdagens lunch. Det blev tillsammans med röd lök, persilja och senapssill en sillröra på salladsbuffén idag.
Släng inte rester utan tänk efter om ni kan använda det till något annat istället. Jag sparar alltid om det blir mycket sås över när vi ätit tex fisk, tjoff in i frysen och sen har man en bra och god grund till en fisksoppa en annan dag.
Eller om det blir några korvskivor kvar en dag så kan ni spara och göra en pytt.....ni fattar, klimatsmart!

Kommentarer
Postat av: Mita

Soppa i all ära... men jag vill ju veta vad Isak tyckte om sitt rum??? Hur reagerade han??? Kramen!

Svar: Haha! Jo, han tyckte om det:) Tur för mig!! Kram
Tina

2012-10-23 @ 23:52:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0