Banankaka - recept
Skrotiga bananer får man ju mellan varven i fruktkorgen. Då passar det bra att göra en Banankaka:)
Smörj och bröa en form...
...noggrannhet är ledordet!
150 gr smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
5 bananer
1/2 dl kallt kaffe
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggbalndningen.
Mosa bananerna och blanda ner dem och kaffet.
Vi hade bara 3 bananer så vi rev i ett äpple oxå. Så egentligen borde vi kalla den Banan- & Äppelkaka:)
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme på 175 grader.
Låt kakan svalna något innan du skär upp den och smarrar!
Kommentarer
Trackback