Söndagsfika - recept på Fiskröra & Chokladrutor

Fick med oss av fiskröran mamma hade till förrätt igår plus en extra rökt makrill. Det fick bli vår lunch-fika idag när vi hade besök av vänner.
Bena ur fisken ordentligt (finns det nåt värre än att få ben i munnen....), blanda ner lite creme fraiche, vitlök, hackad röd lök, dill, hackad gräslök, S & P. Rör om, klart!
Vi åt röran på brödet som jag bakade igår, Grötbröd, receptet på det hittar ni i Matpratskategorin.
Fiskröra är väldans så smarrigt på hårt bröd oxå.
Teresias Chokladrutor går inte av för hackor! Perfekt som avslutning på fikat.
250 g smält smör
5 dl mjöl
5-6 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2-2 1/2 dl hett vatten
drygt 1 dl kakao
4 ägg
Blanda lika som en sockerkaka. Häll smeten i smord och bröad långpanna, jag bröar nästan alltid med kokos eftersom jag älskar det. Grädda i 200 grader tills klar. Vet ej hur länge det kan vara men känn på kakan om den "stunsar" tillbaka när du trycker lite i mitten.
 
Glasyr:
10-14 droppar Apotekets mintolja
5 dl florsocker
1 dl kakao
4 1/2 msk smält smör
2-3 msk kallt starkt kaffe
Vispa ihop så det inte är klumpigt.
 
Bred över den svalnade kakan. Strössla över kokos el annan strössel.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0