Middag med vännerna! (+recept på Vit Kladdkaka med aprikosmarmelad)











3 st ägg
3 dl strösocker
200 g smör
200 g vit blockchoklad + 50 g till garnering
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Garnering
150 g aprikosmarmelad
2 msk smör, crème fraiche eller cream cheese
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smöra och mjöla en rund form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
3. Hacka 200 gram av chokladen grovt och rör i den tills den smälter helt.
4. Ta kastrullen från plattan.
5. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål. Vänd i det i äggsmeten växelvis med smör-chokladblandningen.
6. Rör bara så allt blir blandat och häll smeten i formen.
7. Gräddadin kladdkaka i nedre delen av ugnen cirka 10-12 minuter. Om den börjar få för mycket färg kan du lägga på lite folie.
8. Låt kakan svalna i formen. Smält aprikosmarmeladen försiktigt i en liten kastrull. Fördela över den svalnade kakan.
9. Finriv resten av chokladen.
10. Bred smör, crème fraiche eller cream cheese runt kakans kanter och garnera med den riven vit choklad.
Tack fina ni för en jättehärlig kväll som blev alldeles lagom:) Och så spar vi inte så länge till nästa gång?!
Håll utkik efter de tända lyktorna på bron!!
KRAM