Fredagsmiddag - Fiskbiffar med varm gurkragu - recept

Fiskbiffar med Gurkragu

4 port

250 g laxfilé

250 g vit fisk

½ röd lök

½ purjolök, det vita

½ röd paprika

½ gul paprika

1msk smör

ett knippe dill

1 tsk sambal oelek

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 tsk pressad citron

Kör fisken i matberedare så det blir en slät smet, ställ kallt.

Kör lök, purjo och paprika i matberedaren så det blir finhackat. Fräs grönsakerna i smör utan att det tar färg, ställ i kyl.

Hacka dillen och blanda den med fiskfärsen och de avsvalnade grönsakerna. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Ställ i kylen.

Forma fiskfärsen till 4 biffar och stek i smör ca 3-5 minuter per sida. 

Härliga dofter sprider sig i köket!

Gurkragu

¾  stor gurka

¾  tsk salt

1/2 -1 schalottenlök

1 tsk smör

1 vitlöksklyfta

½ tsk paprikapulver

2 tsk malen spiskummin

2-3 msk vatten

2 msk creme fraiche

Skala, kärna ur och skär gurkan i bitar. Strö saltet över och låt dra en stund. Krama ur vätskan.

Finhacka schalottenlöken. Smält smöret, tillsätt löken och pressa ner vitlöken. Stek utan att det tar färg. Tillsätt gurka, paprikapulver, spiskummin samt vatten. Rör ner creme fraichen. Hacka dillen och vänd ner den strax innan servering.

Så här ser min tallrik ut! Vi rostade dagsgammalt hembakt grötbröd så det blev burgare:) Hade även couscous till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0