Fläskkotlett med ugnsbakade Rotsaker & Rosépepparsås - recept

 
Potatis, gul och orange morot och röd lök blev det i vår blandning idag.
Kompost?! Nä, här har jag blandat rapsolja, vitlök, S & P och timjan. Som jag blandar ner de klyftade rotsakerna i och mojjsar runt.
Kör i ugn på 225 grader tills de är mjuka och har fin färg. Lyssna här!
Hade några fina kotletter från en glad Jämtlandsgris i frysen som vi tog oss an idag:)
Lade dem i marinad innan vi tillbringade eftermiddagen på Storsjöbadet med kidzen.
När vi kom hem hade de dragit åt sig smakerna från 
sweet chilisås
soja
sambal oelek
vitpeppar
salt
rapsolja
Bryn dem i het panna och smör. Ca 3 minuter på varje sida. Sedan lade jag dem i en ugnsform och körde en liten stund i ugn tillsammans med rotsakerna.
Vispade ur stekpannan med grädde, mjölk och creme fraiche. Kryddade på med mortlad rosépeppar, lite salt och vitpeppar. Red med maizena om det blir för blaskigt.
Så här såg den färdiga tallriken ut, med naturella tomater som enda tillbehör.
Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0