Far, Farfar, Morfar....





Krämig Citronpasta med baconlindad Kyckling
4 port
4 kycklingfileér
8 skivor bacon
matfett till stekning
Dela kycklingfileérna längs med på mitten. Linda en skiva bacon runt varje.
Stek i lite matfett så att de får fin färg runt om. Lägg i ugnsfast form och täck med aluminiumfolie.
Efterstek i ugn 200 grader i ca 10-15 minuter.
Ca 400 g okokt tagliatelle
5 dl matlagningsgrädde
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vatten
saft och skal av 1 citron
salt
peppar
Koka tagliatellen enligt anvisning på paketet. Ta bort den någon minut innan klar.
Häll av vattnet i durkslag och håll pastan varm.
Medan pastan kokar så kokar du ihop grädde, tärningar, vattnet och saften av citronen, rör om ibland.
Sänk värmen och låt puttra i 5-10 minuter.
Tillsätt skalet av citronen och krydda med salt och peppar.
Lägg ner den varma pastan och rör om så allt blandar sig.
Servera genast med kycklingen och en god sallad.



