Sportlovskäk - recept

På lov och helger är det skönt att ha lite mat i beredskap för luncher i skidbacken. Här är ett enkelt recept på "Billys pizza".
Blanda ett paket Kungsörnens "Scones & Pizzamix" med 2 1/2 dl vatten. Knåda ihop och tryck ut i långpanna. Det ser ut att bli lite deg men den reser sig vid gräddningen.
Vispa 2 1/2 - 3 dl grädde tjock och blanda ner ca 1 dl chilisås. Bred ut på pizzabottnen, strö på riven ost och skinkstrimlor. Gärna hackad purjolök, tomatskivor och oliver. Avsluta med riktigt mycket oregano. Kör i ugnen ca 225 i ungefär 15-20 minuter. Ha koll så det inte bränns.
Lyssna på den här medan så har du trevligt i köket samtidigt som du kockar!
Skär pizzan i tonåringsstora (om du har sådana i huset, annars gör du mindre) bitar och lura in dem i folie. In i frysen till nästa utflyktslunch. Självklart kan man ha på vilken fyllning man vill, köttfärssås eller annat, men det är grädden med chilisåsen som är pricken över i:et.
Kostnaden för den här är nog strax under eller ungefär lika pris som vad 6 st Billys kostar, skillnaden är att här vet du vad som är i och så är det kärlek istoppat i varje paket;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0