Paj med härliga Sommarbär - recept
Nu är det dags att tömma frysen på fjolårets sommarbär så årets godingar får plats:)
Här har jag blandat hallon, smultron och blåbär och lagt i en vanlig pajform.
Smuldegen gör jag så här:
125 gr smör smältes och så blandar jag ner knappt 1 dl strösocker, 2 1/4 dl vetemjöl, 2 1/4 dl havregryn och lite vaniljsocker. Fördela över bären och switscha in i ugn.
Kör på 225 grader tills den är så här gyllenbrun och fin....
...så här kan det oxå bli om man inte har koll. Fast det händer ju aldrig mig;)
Den vackert gyllenbruna serverar jag tillsammans med marsánsås. Den där svarta den kan man ge till sina hönor, har jag hört!
Kommentarer
Postat av: Agneta
Jag har precis snott ihop en smulpaj med hallon och blåbär som skall in i ugnen. Ska försöka grädda den lagom!!Kram
Svar:
Tina
Postat av: Agneta
Det gick jättebra, men jag glömde ställa klockan så jag hade nog ganska mycket tur!! Kan det vara åldern??
Trackback