Lunch på Guldkusten

Idag stod Majssoppa med Morotsbröd på menyn.
Hacka lök och vitlök som du fräser i smör tillsammans med finhackad chili el lite chilipulver. Lägg i en grönsaksbuljongtärning.
Ös i frysta majskorn och grädde, låt koka i ca 10 minuter. Mixa med mixerstav. Passera soppan genom en sil så du slipper alla skal, blir mycket godare så. Kolla av konsistensen om det behövs mer vätska el om det behövs redas med maizena. Smaka av med S & P.
Nybakt morotsbröd är gott till.
5 dl mjölk, 37 grader
1 pkt jäst löses upp i mjölken
2 tsk salt
2 msk flyt-honung
3 dl finrivna morötter
13-15 dl lantvetemjöl (jag tog rågsikt och vetemjöl)
Blanda några minuter i maskin och låt sedan jäsa i 30 minuter. Tag upp på mjölat bord och knåda lite. Forma tre limpor eller små bullar som får jäsa 20 minuter till. 
Pensla med uppvispat ägg och strö över flingsalt och solrosfrön. Grädda 15-20 minuter i nedre delen av 225 gradig ugn. Lägg över på galler under bakduk för att svalna något innan du skär upp skivor som du sedan äver med Bregott och god ost!
Medan du kockar och bakar så lyssnar du på den här :)
På Guldkusten serverar jag varje dag en salladsbuffé som barnen plockar ifrån och äter innan maten. När vi äter soppa, som idag, så äter vi även keso eller messmör på mackorna för att få i oss lite extra proteiner:)
Smaklig Spis!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0