En försmak på sommaren

Så här mitt i vintern kan man få lite längtan till sommaren, eller hur?.
 
Här kommer ett recept till er som har en rabarbergömma i frysen sedan i somras.
 
Gotländsk Rabarberkaka:
125 g smör
2 dl socker
2 msk grädde/mjölk
2 ekologiska ägg
2 1/2 dl mjöl
knappt 1 tsk bakpulver
(lite kardemumma eller vaniljsocker)
Rabarberbitar, ca 1-2 cm långa
1/2 dl strösocker
Rör ihop rumsvarmt smör med sockret, rör ner grädden och sedan ett ägg i taget.
Blanda sist i mjölet som är blandat med bakpulver och ev kryddsättning.
Bred ut smeten i väl smord och bröad form. Stick ner rabarberbitar tätt i hela formen och strö över 1/2 dl strösocker.
Grädda i nedre delen av ugn i 200 grader tills kakan är gyllenbrun.
Servera med lättvispad grädde.
Duka upp på en sommarfin duk, ta av dig vinterstrumporna och blunda när du äter. Visst känns det lite somrigt fast det blåser och snöar utanför fönstret;)
Trackback
RSS 2.0