Schilianka - Rysk laxsoppa - Dagens lunch på GK


500 gr lax i bit
1 purjolök
1 bit rotselleri (50g)
1 morot
2 msk smör
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 knippa persilja
1 lagerblad
2 krm timjan
10-15 oliver
2 msk kapris
Snitta, skölj och skär purjon i tunna skivor. Skala och strimla selleri och morot. Fräs grönsakerna i fettet i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärningar, pressad vitlök, tomatpuré, persiljestjälkar, lagerblad och stött timjan. Koka under lock 5-10 min.
Skär laxen fri från ben och skinn. Skär laxköttet i ganska stora tärningar. Tag upp persiljestjälkar och lagerbladet. Lägg persiljan och skiva oliverna. Blanda ner detta och kaprisen i soppan eller servera oliver och kapris till soppan. Smaka av.
Servera med creme fraiche, gräddfil eller Smetana och ljust bröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0