Kokosfiskcurry recept
Idag blev det inte som jag tänkt det med lunchen på jobbet. Skulle göra Kokosfiskcurry enligt det här receptet i Vår Kokbok:
ca 600 gr färsk el fryst torskfilé i bitar
2-3 cm färsk hackad ingefära
2 gula hackade lökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 2 msk vetemjöl
ca 2 msk smör
1/2 tsk salt
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk orientalisk curry
1/2 tsk gurkmeja
1 brk kokosmjölk
2 msk färsk koriander
pressad lime el citron
Salta och peppra fisken och vänd den i mjöl. Hetta upp lite fett i stekpanna och stek fisken i omgångar på ganska hög värme. Ta upp fisken ur pannan. Lägg i lite mer fett och fräs löken mjuk utan att den tar färg, ca 10 minuter.
Tillsätt salt,ingefära,vitlök, curry och gurkmeja och låt fräsa ca 1 minut. Rör i kokosmjölk och örtkrydda och sjud under lock ca 10 minuter. Red ev av såsen med mjölet utrört i lite vatten.
Lägg i fisken och låt den bli riktigt varm. Smaka av med salt, lime el citron och andra kryddor om det behövs. Servera med kokt jasminris.
Men så blev det inte alls....hade nämligen köpt fel ingredienser. Så här blev det istället:
Fräste hackad gul lök, hackad ingefära och pressad vitlök i orientalisk curry och smör. Lade sedan i lax i bitar, S & P och lime efter smak. Häll över kokosmjölk och låt sjuda ca 10 minuter. Skär crabbfish i bitar, lägg i tillsammans med räkor och låt gå varmt. Smaka av och servera med ris eller som en soppa.
ca 600 gr färsk el fryst torskfilé i bitar
2-3 cm färsk hackad ingefära
2 gula hackade lökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 2 msk vetemjöl
ca 2 msk smör
1/2 tsk salt
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk orientalisk curry
1/2 tsk gurkmeja
1 brk kokosmjölk
2 msk färsk koriander
pressad lime el citron
Salta och peppra fisken och vänd den i mjöl. Hetta upp lite fett i stekpanna och stek fisken i omgångar på ganska hög värme. Ta upp fisken ur pannan. Lägg i lite mer fett och fräs löken mjuk utan att den tar färg, ca 10 minuter.
Tillsätt salt,ingefära,vitlök, curry och gurkmeja och låt fräsa ca 1 minut. Rör i kokosmjölk och örtkrydda och sjud under lock ca 10 minuter. Red ev av såsen med mjölet utrört i lite vatten.
Lägg i fisken och låt den bli riktigt varm. Smaka av med salt, lime el citron och andra kryddor om det behövs. Servera med kokt jasminris.
Men så blev det inte alls....hade nämligen köpt fel ingredienser. Så här blev det istället:
Fräste hackad gul lök, hackad ingefära och pressad vitlök i orientalisk curry och smör. Lade sedan i lax i bitar, S & P och lime efter smak. Häll över kokosmjölk och låt sjuda ca 10 minuter. Skär crabbfish i bitar, lägg i tillsammans med räkor och låt gå varmt. Smaka av och servera med ris eller som en soppa.
Kommentarer
Trackback