Julgransplundring - och goda recept!

Måste bara få visa lite bilder från en julgransplundring jag var på för några veckor sedan.
Vi hade middag med "Domustanterna" hemma hos Ulla, och det var precis vid Tjugonda Knut.
Vad passar då bättre än dans kring granen?!
Raketen!
Å fiskedamm!
"Domustanterna" är en av mina familj-familjer:)
Vi är sex damer i olika åldrar(tyvärr har tant Ellen nyligen gått bort, hon var närmare 90 år) som en gång i tiden jobbade tillsammans på Domus kiosk. Eftersom vi gillade varandra skarpt;) så började vi träffas på middagar hos varandra. Vi har träffats i över 20 år och ätit middagar med varandra ungefär varannan månad. Ibland blir det längre mellanrum av olika anledningar. Kerstin, som fiskar på bilden, fyllde 80 år i söndags!! HIPP HIPP HURRA!
Vi skrapar trisslotter varje gång vi ses men genom åren så kan jag säga att vinster över 50:- har uteblivit, så vi har inte blivit rika....iallafall inte på pengar men vår vänskaps- och skrattkista är näst intill full.
Vi har åkt till både Finland och Norge tillsammans. De senast åren har vi utnyttjat Tittis stuga i Storhogna där vi njuter i dagarna två.
När vi åkte Finlandsfärjan(jag var väl drygt 20 år)så var det så kul, för när vi gick till dansgolvet så kunde man ju tro att någon av oss ynglingar skulle få dansa. Icke sa Nicke, det var minsann Ellen(drygt 60 år) som var flitigast uppbjuden:)
Hur som helst så har massor av god mat passerat revy genom åren (kanske borde ge ut en kokbok"Domustanternas Bästa") . Och jag tänkte dela med mig av det vi åt nu senast.
Morotspaj
125 gr smör
3,5 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Allt blandas väl och förgräddas
3 dl grädde
1 grovriven ädelost (typ Kvibille)
ca 6 finrivna morötter, eller så mycket som formen rymmer
2 dl riven ost
S & P
3 ägg
Blanda allt och fyll i det förgräddade skalet. Grädda i 175 grader ca 30 minuter eller tills äggstanningen stannat:)
Till detta fick vi en god blandsallad med fetaost, olika kex, ostar och
Marinerad kycklingfilé 7-8 pers
1 kg kycklingfile som kryddas och steks dagen före
Marinad:
8 msk olivolja
3 msk balsmvinäger
1-2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 dl soltorkade tomater i marinad
1-2 dl svarta oliver
1-2 dl färsk basilika
allt grovt hackat
Ca tre timmar före serveringen skärs kycklingen i skivor, strö över tomater, oliver och basilika.
Häll över marinaden.
Vår middag denna kväll avslutades med en supersmarrig MarängSviss med egengjorda maränger och egengjord chokladsås, såå gott!
Nästa gång vi skall ses så tror jag vi ska till Kerstin. Där har vi en stående meny, lax/regnbåge med purjosås och kokt potatis och Ris a la Malta till efterrätt;)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0