Enkelt & Gott på en lördag! - recept

I lördags kväll dukade vi upp i köket(vardagsrumsbordet ser ut som en tomteverkstad...)för lite middag tillsammans med våra föräldrar.
Fick härliga tulpaner av svärmor.
Vi hade lagat en härlig Fisksoppa.
Fräs gul lök och purjolök i smör. Blanda ner fiskbuljong(vi använde den jag kokade på allt fiskrens i höstas, supergott!), jag hade även en burk med fryst romsås(creme fraiche, rom, hackad röd lök, kryddor)som jag slängde i. Det är så bra med soppor, man kan blanda i lite av varje, perfekt att rensa i frysen. Grädde, creme fraiche tomatpuré, paprikapulver, S & VP, rivna morötter åker i och puttrar en stund. Lägg i lax och torsk, som du skurit i kuber, och låt koka några minuter innan du lägger ner räkor som får gå varma innan servering. Smaka av.
Till soppan åt vi Foccacia med Brie, Storsjöost och Bregott Havssalt:)
Foccacia gör du så här:
Värm 5 dl vatten till 37 grader, blanda med 1/2 pkt jäst, 2 msk olivolja, 1 tsk salt och 720 gr vetemjöl. Blanda i degblandare ca 5 minuter. Jäs i 40 minuter. Ös upp på klädd plåt och platta ut, täck med bakduk och jäs ytterligare 30 minuter.
Därefter trycker du ner fingertopparna så det blir små håll i hela "kakan", penslar på olivolja, strör över havssalt och timjan. Switsch in i ugnen i 20-25 minuter. Njut varmt!
Till dessert gjorde vi en gammal klassiker, Gino.
Superenkelt och jättegott!
Skiva bananer(skötte Måns), skiva kiwi(skötte Pelle), tina upp frusna jordgubbar(skötte Tina, haha). Blanda allt i ugnsform, riv över massor av vit choklad och kör i ugn så chokladen smälter och får lite färg. Ät en god vaniljglass till.
Efter detta behövdes soffläge intas....otroligt vad mättande det är med soppa...å bröd...å efterrätt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0