En Klassiker - recept

Hos oss blev det en god klassiker till middag, Spagetti & Köttfärssås
Så här ser min början på köttfärssås ut:
Fräs 2 hackade lökar tillsammans med 1 finriven morot, när löken är mjuk så får köttfärsen(2kg) gå i. Är ingen idé att göra på mindre än 2 kg tycker jag. Hos oss blir det en lagom familjelunchlåda kvar om man blandar med spagettin, och det är perfekt att ha i kylen till helgen!
Se till att ha bra kräm på plattan så det inte kokar istället för att stekas. När färsen är näst intill genomstekt så lägger jag i en köttbuljongtärning eller fond, spruttar i kinesisk soya så det blir färg och lite lagom smak.
Som ni ser så blir färgen inte så tilltalande men det blir gott, jag lovar!
Häller på ca 1/2-1 dl krossat linfrö och 3-5 dl vispgrädde. Hade en öppnad burk creme fraiche med ca 2 dl kvar i som jag oxå tillsatte. Om man använder krossat linfrö så syns det knappt i såsen och man lurar barnen att få i sig lite braigheter;)
Det här receptet är en variant på min älskade mammas sås och min älskade mosters sås. Enligt moster så måste man pudra på lite curry för att få rätta knycken, inte för mycket, skall bara anas. Eller hur var det moster?? ;)
Duttar även i ett uns socker för det höjer också smaken lite. S & P förstås till lagom smak. Varje människas smak är ju unik så krydda på vettja.
Låt puttra en stund så kryddorna går ihop sig ordentligt.
Behöver ni kokråd för dessa så får ni läsa på förpackningen:)
Matkreatören i familjen:)
Hjälp vilka läskiga färger det blev på bilderna...var mycket vackrare i verkligheten!
Finriven saftig morot och grovskuren vitkål med dressing vid sidan för den som ville ha.
När man ätit ett stort lass med god mat kan man lätt bli lite trött!

Kommentarer
Postat av: Tina

Fick ett SMS från min moster imorse där hon hade skrivit att hon även fräser med lite paprika i sin sås ;) Och paprika kan ju aldrig vara fel, så det blir det nog nästa gång!

2012-02-16 @ 23:03:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0