Tomat- & Kikärtsoppa - recept
2 burkar kikärtor
1 gul lök, finhackad
2 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, finrivna
4 färska tomater, skurna i tärningar
2 msk tomatpuré
1 msk honung
1 msk salt
4 dl grönsaksbuljong
saft av ½ citron
1 kruka basilika
Fräs lök och vitlök tillsammans med kikärtor och kryddor i olivolja på medelvärme ca 5 minuter. Tillsätt tomatpuré och färska tomater. Späd med grönsaksbuljong och citronsaft. Låt puttra under lock ca 15 minuter.
Tillsätt basilikan och mixa soppan lite ”slarvigt” så vissa kikärtor behålls hela.
Smaka av med salt och citron.
Servera med gott bröd, stark hårdost, rädisor och paprikabitar.
Vissa tomatsoppor tycker jag kan bli lite ”vassa” i smaken men den här är väldigt mild, rund och god!
Kommentarer
Trackback